İpekyolu döneminde, tüm hanlarda kullanılan ve tüm hastalık virüslerini öldüren, vücuda virüs girmesini önleyen mucizevi hancının çayı tarifi, Dr Suat Arusandan geldi.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tutam toz zencefil,
* 1 tutam meyan kökü,
* 1 tutam sarıkantaron,
* 1 tutam adaçayı,
* 1 tutam kekik,
* 3 adet karanfil,
* 3 adet tane karabiber,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, toz haline getirin. 1 su bardağı kaynar suyun içine atıp, kaynatmadan, 1 dak. demlendirin. İçine, doğal bal, pekmez veya harnup pekmezi karıştırıp, için. Çocuklarınıza da içirebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tutam toz zencefil,
* 1 tutam meyan kökü,
* 1 tutam sarıkantaron,
* 1 tutam adaçayı,
* 1 tutam kekik,
* 3 adet karanfil,
* 3 adet tane karabiber,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, toz haline getirin. 1 su bardağı kaynar suyun içine atıp, kaynatmadan, 1 dak. demlendirin. İçine, doğal bal, pekmez veya harnup pekmezi karıştırıp, için. Çocuklarınıza da içirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder