19 Ocak 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ PUDİNG

Akşam yemeğinden sonra, kendinize hafif bir tatlı ziyafeti çekmeye ne dersiniz? Mükemmel olur değil mi? Sizlere çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyoruz.

MALZEMELER :
* 1 Litre süt,
* 3 Yemek kaşığı pirinç unu,
* 1 Yemek kaşığı margarin,
* 1 Su bardağı Hindistan cevizi,
* 1Su bardağı toz şeker,
* 1 Paket vanilya,
YAPILIŞI : Sütü ve pirinç ununu, bir tencerenin içersine koyun. Orta ateşte, sürekli karıştırrark, koyulaşıncaya kadar pişirin. Altını kapatmadan, 5 dak. önce, vanilya, margarin, toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım daha kaynatıktan sonra, ocaktan indirin. İçine, hindistan cevizini ilave edip, iyice karıştırın. Servis kaplarına alıp, ılıdıktan sonra, buzdolabına koyun. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder