30 Temmuz 2010 Cuma

ANKARA PİLAVI NASIL YAPILIR



Değişik damak tadı arayan okurlarımız için, çok kolay ve lezzetli bir yemek tarifi vermek istiyoruz. Ana yemeklerin yanında, sevis yapabileceğiniz ve damaklarınızı tatlandıracak olan tarifimizin adı, Ankara pilavı...
GEREKLİ MALZEMELER ;
• 1 paket arpa şehriye ,
• 1 su bardağı sıvı yağ ,
• 2 kaşık salça ,
• Tuz,karabiber,pul biberi ,
• Alabildiğince su ,
• 1 tane orta boy soğan ,
YAPILIŞI: İlk önce soğanlar soyulur ve ince ince doğranır soğanlar tencereye konur ve yağsıda konup kavrulur. pembeleştikten sonra içine 2 kaşık salça ilave edilir ve devam edilir kavrulmaya sonra 1 paket arpa şehriye atılır kavrulmaya devam edilir daha sonra karabiberi atılır ve üstünü geçiçek kadar suyu konur ve tuzuda atıldıktan sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.daha sonra soğukduktan sonra servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder