
BELİRTİLERİ:
* 39 dereceyi geçen ateş,
* öksürük,
* çoğu zaman, pas renginde olan, koyu kıvamlı balgam.
ZATÜRRE İÇİN ŞİFALI BİTKİLER ;
Çuha çiçeği : Surubu içilir.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir.
İncir : 5 adet parçalanmış incir, kaynar suyun içinde bekletilerek içilir.
Kahkaha çiçeği : Çiçeğinin merhemi sürülür.
Kaymak : Badem veya sekerle yenir.
Kırlangıç otu (temre otu) : Taze kökünün surubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Köpeküzümü : Çayı içilir.
Limon : Suyu balla içilir.
Menekse : Çayı içilir.
Sığırkuyruğu : Çayı içilir.
Sirke : Balla içilir.
* 39 dereceyi geçen ateş,
* öksürük,
* çoğu zaman, pas renginde olan, koyu kıvamlı balgam.
ZATÜRRE İÇİN ŞİFALI BİTKİLER ;
Çuha çiçeği : Surubu içilir.
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir.
İncir : 5 adet parçalanmış incir, kaynar suyun içinde bekletilerek içilir.
Kahkaha çiçeği : Çiçeğinin merhemi sürülür.
Kaymak : Badem veya sekerle yenir.
Kırlangıç otu (temre otu) : Taze kökünün surubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Köpeküzümü : Çayı içilir.
Limon : Suyu balla içilir.
Menekse : Çayı içilir.
Sığırkuyruğu : Çayı içilir.
Sirke : Balla içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Yağı sürülür.
Zeytin yağı : 4 saatte ara ile, 1 yemek kasığı içirilmelidir.
KULLANIM ŞEKLİ : şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çaygibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu,bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Kaynatılır buharı içe çekilir. Yağı burun deliklerine 1- 2 damla damlatılır, göğüs bölgesine önden ve arkadan masaj yapılır ve sarılır.
Zeytin yağı : 4 saatte ara ile, 1 yemek kasığı içirilmelidir.
KULLANIM ŞEKLİ : şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çaygibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu,bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Kaynatılır buharı içe çekilir. Yağı burun deliklerine 1- 2 damla damlatılır, göğüs bölgesine önden ve arkadan masaj yapılır ve sarılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder