28 Eylül 2009 Pazartesi

KUŞBURNU ÇAYININ YAPILIŞI VE FAYDALARI

Kuşburnu, küçük kırmızı ve tüylü yuvarlaklardır. ama, faydası o kadar çok ki... Başta soğuk algınlığı olmak üzere, pek çok derde deva olan kuşburnu, en çok marmelat ve çay şeklinde tüketilir. bu yazımızda kuşburnu çayının nasıl yapıldığını ve faydalarını anlatmak istiyoruz.

KUŞBURNU ÇAYININ YAPILIŞI :
* 1 su bardağı kaynamış suya, 1 tatlı kaşığı, ince kıyılmış kuşburnu kabuğu eklenerek, 15 dk demlenir. Süzüldükten sonra, günde 3 bardak içilebilir. Her seferinde, taze olarak hazırlamak gerekir.
KUŞBURNU ÇAYININ FAYDALARI :
* Soğuk algınlığına karşı fayda sağlar.
* Çok yoğun vitamin zenginliğinden dolayı vücüdun dostudur.vücütta dirilik sağlar.
* 100 gram kuşburnu bitkisinde 100 kg.Portalaka eş değer ölçüde C vitamini bulunur.
* Raşitizm (kemik zayıflığı) hastalığına iyi gelir.
* Pis kanın vücuttan atılmasına yardımcı olur.
* Bağırsaklarda bulunan kurt ve parazitleri düşürerek bağırsakları yumuşatır.
* Mide şişkinliğine,kramp ve hazımsızlığa karşı etkilidir.
* Romatizma ağrısı çekenlerin kullanması gerekir.
* Ayrıca basur tedavisinde etkili olduğu bilinenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder