Krep severler için, değişik bir tarif sunmak istiyoruz. Bu tarifimizin bir diğer özelliği ise, diyet için de son derece uygun olması. İyi bir kahvaltı için, gereken herşeyi içeriyor. Gelelim tarifimize;
MALZEMELER :
* 2.5 su bardağı süt,
* 2.5 su bardağı un,
* 1 paket vanilya,
* 4 yumurta,
* tuz
İÇİ İÇİN MALZEMELER :
* 2 portakal,
* 1 limon,
HAZIRLANIŞI : Portakalları ve greyfutu soyup, doğrayın. Doğrarken, akan sularını da bir kapta toplayın. Diğer bir kapta, karamela halini alıncaya kadar toz şekerle meyveleri ve meye sularını çevirin. 2 dakika kadar pişirin. Un, yumurtalar, süt, vanilya ve tuzla krep hamurunu hazırlayın. Yapışmaz bir tavayı, erimiş tereyağı ya da margarinle yağladıktan sonra, karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. İki tarafını da kızarttıktan sonra bir tabağa alın. Krep hamurunuz bitene kadar, bu işleme devam edin. Limonların kabuğunu ince şeritler halinde kesin ve 15-20 saniye kadar, az miktarda kaynayan suda haşlayın. Sonra süzün ve kağıt havluya sararak, biraz bekletin. Karamelasını süzdüğünüz 1 çorbakaşığı meyveyi kreplerin ortasına yerleştirecek şekilde dağıtın. İçi meyve dolu krepleri bohça gibi büzüp ağızlarını limon şeritleriyle bağlayın. Karamelalı sosu, tabakların dibine paylaştırın. Hazır meyveli krepleri, bu sosun ortasına döşeyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
MALZEMELER :
* 2.5 su bardağı süt,
* 2.5 su bardağı un,
* 1 paket vanilya,
* 4 yumurta,
* tuz
İÇİ İÇİN MALZEMELER :
* 2 portakal,
* 1 limon,
HAZIRLANIŞI : Portakalları ve greyfutu soyup, doğrayın. Doğrarken, akan sularını da bir kapta toplayın. Diğer bir kapta, karamela halini alıncaya kadar toz şekerle meyveleri ve meye sularını çevirin. 2 dakika kadar pişirin. Un, yumurtalar, süt, vanilya ve tuzla krep hamurunu hazırlayın. Yapışmaz bir tavayı, erimiş tereyağı ya da margarinle yağladıktan sonra, karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. İki tarafını da kızarttıktan sonra bir tabağa alın. Krep hamurunuz bitene kadar, bu işleme devam edin. Limonların kabuğunu ince şeritler halinde kesin ve 15-20 saniye kadar, az miktarda kaynayan suda haşlayın. Sonra süzün ve kağıt havluya sararak, biraz bekletin. Karamelasını süzdüğünüz 1 çorbakaşığı meyveyi kreplerin ortasına yerleştirecek şekilde dağıtın. İçi meyve dolu krepleri bohça gibi büzüp ağızlarını limon şeritleriyle bağlayın. Karamelalı sosu, tabakların dibine paylaştırın. Hazır meyveli krepleri, bu sosun ortasına döşeyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder