Sizlere, sabah kahvaltısında, ağız tatıyla yiyebileceğiniz, harika bir tarfi vermek istiyoruz. Haftasonu kahvaltısında, tüm ailenein severek yiyeceği tarifimizin adı marmelatlı sandiviç. Hemen malzemeleri sayalım ve hazırlanışını anlatalım.
MALZEMELER :
* 2 Su bardağı ılık su,
* 1 Su bardağı sıvı yağ,
* 1 Tatlı kaşığı tuz,
* 1 Yemek kaşığı şeker,
* 1 Paket instant maya,
* Aldığı kadar un,
iÇ MALZEMESİ :
* 1 kase kayısı marmelatı,
* 1/2 Çay bardağı dövülmüş ceviz,
* 1 Tatlı kaşığı tarçın,
HAZIRLANIŞI : Malzemelerin tamamını, derin bir kabın içinde karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.185 derecelik fırında, 30-35 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra, yuvarlakları ortadan ikiye kesin.Marmelatı bir kâseye alıp, üzerine ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.Kestiğiniz yuvarlakların içine, bu karışımdan sürüp diğer yarısını üzerine kapatın.Emin olun şahane bir lezzet olacak. Afiyet olsun...
MALZEMELER :
* 2 Su bardağı ılık su,
* 1 Su bardağı sıvı yağ,
* 1 Tatlı kaşığı tuz,
* 1 Yemek kaşığı şeker,
* 1 Paket instant maya,
* Aldığı kadar un,
iÇ MALZEMESİ :
* 1 kase kayısı marmelatı,
* 1/2 Çay bardağı dövülmüş ceviz,
* 1 Tatlı kaşığı tarçın,
HAZIRLANIŞI : Malzemelerin tamamını, derin bir kabın içinde karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin. Mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.185 derecelik fırında, 30-35 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra, yuvarlakları ortadan ikiye kesin.Marmelatı bir kâseye alıp, üzerine ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.Kestiğiniz yuvarlakların içine, bu karışımdan sürüp diğer yarısını üzerine kapatın.Emin olun şahane bir lezzet olacak. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder