Prof Dr Ahmet Maranki, ülkemizde bol miktarda bulunan , meyveler ile meyveler ile, yapılabilecek, vucut arındırma programlarından bahsetti. Üstelik, kısa süreli ve çok etkili programlar. Ama, bu programların başarılı olması için, bir şartı var. O da, meyvelerin, mevsiminde tüketilmesi.
* Kiraz detoksu, Haziran ve Temmuz aylarında yapılan bir diyetidir. Özellikle, ayın çekim kuvvetinin, fazla olduğu tarihler tavsiye edilmektedir. Haziran ayının, 6-7-8 ve 20-21-22 tarihlerinde uygulanabilir.Ahmet Maranki'nin Kiraz Diyeti, kiraz diyetinin birincisi, Temmuz ayının 6-7 ve 8’inde (aydınlık dolunay) uygulanır. İkinci kiraz detoksu ise, 20-21 ve 22 Temmuz günlerinde (karanlık dolunay) gerçekleştirilir.
* Üç gün boyunca, sabah, öğlen, akşam, yarımşar kilo kiraz yenilmesi gerekiyor. İçecek olarak su ve bitki çayları tükelecek.
* Üç gün boyunca, sabah, öğlen, akşam, yarımşar kilo kiraz yenilmesi gerekiyor. İçecek olarak su ve bitki çayları tükelecek.
Kurutulmuş kiraz saplarını kaynatıp, suyunu içemek de, çok fayda sağlayacaktır.
* Fakat burada bir ayrıntıyı hatırlatmadan geçmeyelim. Eğer kilonuz, 60-70 kg arasında ise,ola 500-1000 gr arası, kilonuz 70'ten fazla ise 1000 gr kiraz tüketebilirsiniz.
3 gün sürecek olan Kiraz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay veya diğer bitki çayları ile PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bol bol içilmelidir. Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanabilirsiniz.
* Çok tatlı ve iri olan Napolyon kirazI yerine, küçük ve sarımtırak renkli, daha doğal olan kiraz türlerini tercih etmelisiniz.
* Kiraz detoksunda da, tıpkı, karpuz detoksunda olduğu gibi, detoksa başlamadan önceki 3 gün, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi besinleri tüketmemek gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder