28 Ağustos 2009 Cuma

HANGİ BESİNLER FAYDALI HANGİ BESİNLER ZARARLI ?

Tükettiğimiz besinlerin, neredeyse hepsi katkı maddeli. Özellikle de hazır gıodaların. Tamamından vazgeçin demiyoruz. Ama biraz dikkat etmekte de sağlık açısından oldukça fayda var. Sadece, beslenme alışkanlığında, biraz değişiklik yapmak, daha sağlıklı olmanın ilk adımı. Peki, hani besinleri tüketmeli, hangilerinden uzak durmalı?

BU BESİNLERİ TÜKETMEK ÇOK SAĞLIKLI
ET : Haftada 200 gr dan fazla tüketile et, sağlığa zararlıdır. Eğer, et seviyorsanız, tercihinizi, yağsız, kuzu ve dana etinden yana kullanabilirsiniz
KÜMES HAYVANLARI : Kümes hayvanlarını tercih ediyorsanız, derisinden uzak durmanız yeterli olacaktır. Çünkü, deri kolesterolü yükseltir.
MEYVE-SEBZE : Gün içerisinde tüketilecek olan 2 porsiyon meyve ve sebze, hayatınızda, olumlu değişikliklere sebep olacaktır.
SALATA : Sabah kahvaltılarında doates, salatalık ve yeşil sebzeler tüketmek ve gün içerisinde, yemeklerden önce, bir porsiyon salata yemeke, mucizeler yaratacaktır. Salatanızın içerisine,2 kaşık zeytinyağı ilave etmeyi unutmayın.
FINDIK-BADEM CEVİZ : Günde, 5 er adet tüketilecek fındık ceviz ve badem, inanılmaz olumlu sonuçlar veriri.
BU BESİNLERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN :
ABUR CUBUR : Atıştırmalık olarak tabir edilen, şeker cips, bisküvi gibi besinler, sağlığınızı kaybetminize sebep olur.
HAYVANSAL YAĞLAR: Damar tıkanıklığının baş sebebi olan hayvansal yağlarda uzak durup, daha sağlıklı olan, soya yağı, zeytinyağı veya ayçiçek yağı tüketmelisiniz.
ŞEKER : Şeker tüketmek yerine, şeker yerine geçecek başka besinlere yönelin. Bal iyi bir seçim olacaktır.
MEŞRUBATLAR : Asitli içecekleri, hayatınızdan çıkarın. Bunun yerine, suu tercih etmek iyi olacaktır.
MEYVE SUYU : Meyve suyunu seviyorsanız, son dönemlerde çıkan %100 doğal ve şekersiz olanlarını tercih edin.
KAHVE : Kahveyi azaltmak, bel çevresinin genişlemesini en gellemenin, en kısa yoludur. NİŞASTA : Nişasta içeren besinlerden, makarna, patates ve pirinç belirli ölçülerde yenebilir.Bunların dışında,yer elması, yulaf ezmesi, fasulye ve mercimek tüketebilirsiniz.
UNLU MAMÜLLER: Beyaz ekmeğin zaralı olduğu artık bilinen bir gerçek. Beyaz ekmek yerine, kepekli, çavdar veya doygun ekmekleri tercih etmelisiniz. Hamur ,işlerinden uzak durmanızı söylemeye gerek yok sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder