20 Mayıs 2010 Perşembe

BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI


Böğürtlen, gülgiller (Rosaceae) familyasının Rubus cinsini oluşturan familyasından insan sağlığında önemli rolleri olan organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir bitki türlerini ortak adı.
Cilt gençleştirici özelliği var. Böğürtlen hafıza kaybından, mesane taşlarına kadar pek çok hastalığa iyi geliyor. Yaprakları kaynatılırsa, yaraları iyileştirmede eşsiz bir ilaç...
BÖĞÜRTLENİN FAYDALARI :
*Böğürtlen idrar söktürür.
*Ayaklardaki şişlikleri indirir.
*Yüksek tansiyonu düşürür
*Gözlerdeki zafiyeti giderir.
*Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.
*Ağız, dil, diş eti ve bademcik giderir.
*Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.
BÖĞÜRTLEN KÖKÜNÜN FAYDALARI ;
Böğürtlen kökü kaynatılıp birer bardak içilirse şeker hastalarına iyi gelir.
Böğürtlen kökü kaynatılarak ağız şişliği için kullanılabilir.
Böbrek ve mesane kumu dökülmesinde böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse rahatlama sağlar.
*Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
Böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse (erkek ve kadın) cinsel gücü arttırır.
Böğürtlen biberiye, defne tohumu, sirke ile kaynatılıp elde edilen su ile gargara yapılırsa dişlerin çürümesini önlemeye katkıda bulunur.
BÖĞÜRTLEN ŞURUBU
* 2,5 su bardağı böğürtlen,
* 1 su bardağı şeker,
* 4 su bardağı su,
HAZIRLANIŞI : böğürtlenleri robottan geçirin.bir tencerede su ve şeker ile kaynatın.bir taşım kaynadıktan sonra çok az daha tutun ocakta altını kısarak.hemen kavanoza alıp kapaklayıp ters çevirin.
kullanırken bir bardağa 1-2 parmak şurup döküp sulandırıp isteğe göre şeker ilavesi ile içebilir ya da ıslama suyu olarak pastalarda kullanabilirsiniz.
BÖĞÜRTLEN ÇAYININ FAYDALARI ;
Böğürtlen çayı, apandisit oluşumunu önleyen doğal bir ilaçtır. Bir litre suyun içine bir avuç böğürtlen yaprağı katılıp kaynatıldıktan sonra soğuk halde süzülerek günde üç birer su bardağı içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder