27 Mayıs 2010 Perşembe

ISPANAKLI BÖREK


Sizlere hartika ve bir o kadar kolay yapılabilecek, uıspanaklı börek tarifi vermek istiyoruz.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kg yufka,
* 2 bağ (kilo değil çok fazla oluyor) ıspanak,
* 1/2 kaşık salça,
*1 adet kuru soğan,
* sıvı yağ,
* Tuz, istenilen miktar da baharat,
* yumurta,
YAPILIŞI: Kuru soğanı tencerede kavurun. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra salçayı iale vedip bir kaç dakika daha kavurun.Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları da içine ilave edere 5 dakika harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine serip üzerine sıvı yağ gezdirin. Yufkanın her tarafının yağlanmış olmasına dikkat edin. Yufkanın iki ucunu katlayın. Elde ettiğiniz dik dörtgen şeklindeki yufkanın uzun tarafına hazırladığınız içi koyun. İç çok az olmamalı. Sağ ve sol uçlarını kapatın ki harç pişerken dışarı çıkmasın. Harcı koyduktan sonra rulo şeklinde yufkayı sarın. İsterseniz Resimdeki gibi Yuvarlak da sarabilirsiniz. Bütün yufkaları sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. Üzerien yumurta sürün. İsteğe göre üzerine çörek otu da koyabilirsiniz. Öneceden 190 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder